E-print – implementation

TimeWave erbjuder en bankoberoende lösning för E-print. Fakturorna skickas per automatik från TimeWave till vår partner 21Grams, en leverantör av betalningslösningar, som därefter skriver ut fakturorna i färg, kuverterar och skickar med B-post.

1) Beställ tjänsten från TimeWave

Beställ tillvalet från TimeWave.

2) Inställningar

För e-print måste en fakturamall baserad på vår nya basmall användas. Dvs. fakturamallarna Standard och Klassisk kan ej användas. Läs mer om fakturamallar här »

Inställningar i TimeWave

1. Mitt TimeWave → Inställningar → Systemet → fliken Fakturering, Välj 21 Grams-alternativet vid E-print-leverantör
  2. Kund → Redigering av kunduppgifter
    Välj Betalsätt E-print (21 Grams)
    Välj fakturamall som ej är ”Standard” eller ”Klassisk”
3) Skapa och skicka E-print

Vid skapande av en E-printfaktura gäller samma flöde som för övrig fakturering fram till dess att fakturan skapas på sidan ”Att fakturera”.

När fakturan är skapad visas informationstexten ”X st fakturor lagts i kö för E-print_21 Grams.” E-printfakturor överförs på natten till 21grams där de skrivs ut och postas till kunderna. E-printfakturor skickas med B-post, i kuvertstorlek C5 samt skrivs ut i färg.

(2017 april)