Utskick – att tänka på

Fakturor, orderbekräftelser, offerter samt scheman kan innehålla känsliga personuppgifter. Om dessa skickas via e-post bör man iaktta försiktighet och ev. överväga ett annat sätt att distribuera, detta då e-post har vissa säkerhetsbrister. Känsliga personuppgifter bör inte distribueras via e-post.

Notera att e-postutskick inte är att rekommendera om utskick innehåller känsliga personuppgifter.

Utskick via e-post kan ske via nedan funktioner:

Fakturering

Innehåller fakturan känsliga personuppgifter kan e-faktura, e-print eller autogiro övervägas.

Här kan ni läsa om hur nu ändrar betalsätt på kund »

Orderbekräftelser och offert

Dessa kan skickas med e-post alternativt skrivas ut för att postas. Vid leverans via e-post bör inte dokumenten innehålla känsliga personuppgifter.

Scheman till anställda

Dessa kan skickas med e-post alternativt skrivas ut för att postas. Vid leverans via e-post bör inte dokumenten innehålla känsliga personuppgifter.