Hur tilläggs en fakturaavgift i en kunds alla fakturor?

Skapa först ett nytt material av typen ”Fakturaavgift”. Detta görs genom att gå till ”Mitt TimeWave” (hus-symbolen längst till vänster i huvudmenyn), Verksamhet->Material och klicka på ”Nytt material”.

Välj sedan fakturaavgiften som ”Standard fakturaavgift på kund” i Mitt TimeWave->Systemet->Inställningar. När nya kunder och arbetsordrar skapas för dessa kunder tillsätts fakturaavgiften automatiskt i arbetsordern. För befintliga kunder kan denna funktion väljas genom att i kundkortet klicka på redigeringspennan i symbolmenyn högst upp till höger och vid fältet ”Fakturaavgift” välja den aktuella fakturaavgiften. Kom ihåg att spara ändringarna. Observera att fakturaavgiften läggs till i arbetsordrar som skapas efter att denna ändring gjorts och kommer inte automatiskt med i de redan skapade arbetsordrar. För att lägga till fakturaavgiften i redan skapade arbetsordrar, läs mera här (länk till annat svar i f&s).

(Manual: Inställningar -> Verksamhet -> Material, Försäljning – Arbetsordrar, Inställningar -> Inställningar -> Systemet, Kunder -> Lägg till ny kund)