Hur bokas ett uppdrag med fast månadspris och med en inställelseavgift för varje utförda bokning?

För att skapa ett uppdrag med fast månadspris samt med en inställelseavgift för varje utförda bokning, bör en arbetsorderrad av en tjänst med enheten ”kr/månad” och av typen ”Faktura och löneunderlag” skapas. Välj även önskat intervall samt koppla aktuella anställda till arbetsorderraden. Uppdraget kommer då schemaläggas enligt det valda intervallet samt skapa korrekt underlag för lön. På fakturan kommer de utförda bokningarna visas men tjänsten kommer erhålla det fasta priset som fastslåtts i arbetsorderraden. Det första tillfället kommer då visas med pris medan resten av de utförda tillfällen kommer visas med pris 0kr.

För att koppla inställelseavgiften till varje utförda bokning bör initialt en inställelseavgift skapas, antingen som en tjänst eller som ett material (exempelvis av typen ”Fakturaavgift”). Denna bör då läggas till den aktuella arbetsorderraden som en underrad (klicka på det gröna plustecknet vid arbetsorderraden) och kommer därmed varken kopplas till anställd eller visas i Schemat, men kommer på fakturan tilläggas på varje utförda uppdrag av arbetsorderradens tjänst.