Hur ändras status på en bokning?

Status på en bokning bestäms utifrån förval i systeminställningar samt utifrån hur bokningen skapats.

En direktbokning som skapats genom att i Schemat klicka på plustecknet och som varken kopplats till kund eller arbetsorder får automatiskt status Beställd. Direktbokningar som kopplas till kund eller arbetsorder, samt bokningar som skapas i vanlig ordning via en arbetsorder får status enligt förvalet i Mitt TimeWave -> Inställningar -> Systemet -> Arbetsorder -> ”Förval AO status”.

Status på en arbetsorder kan ändras i övre högra hörnet av aktuell arbetsorder. Observera att olika status ger olika resultat i visning av bokningarna (bl.a. i Schemat) samt i faktureringsprocessen.