4. Arbeta med rabattkoder

Skapa rabattkoder

I er admin-vy kan ni skapa rabattkoder. Dessa rabattkoder kan sedan anges av kunden när denne bokar  via Bokningsassistenten. Till exempel kan man skapa koden RENARUTOR24 som ger 15% på fönsterputsning under februari till april.

Ni styr hur stor rabatt som ska ges, för vilka tjänstetyper den är giltig, när den ska vara giltig och hur många gånger den kan användas.

Ni kan skapa hur många rabattkoder ni vill.

1. Skapa kampanjkod

För att skapa rabattkod väljer ni Rabattkoder i menyn till vänster. Därefter klickar ni på ”Skapa” uppe till höger.

2. Inställningar för rabattkod

För varje rabattkod anger ni sedan:

Namn: ert interna namn på koden.
Kod: som ska anges vid inlösen.
Rabatt: hur stor rabatt aktuell kod ska ge.
Status: välj Aktiv för koden ska kunna användas.
Startdatum: från när koden blir giltig
Slutdatum: till när koden upphör att vara gilltig
Max antal: hur många gånger koden ska kunna användas.
Tjänstekategori: vilken tjänstekategori som koden ska omfatta
Villkor: Vilka villkor som rabatten omfattas av.

Exempel på skapande av rabattkod.

3. Justera arbetsorder i TimeWave

När en rabatterad arbetsorder skapas i TimeWave behöver denna eventuellt justeras manuellt, detta då rabatten läggs in på arbetsorderraden utan slutdatum. I ett sådant fall kan ni behöva sätta ett slutdatum på den skapade arbetsorderraden, och sedan kopiera denna till en ny arbetsorderrad med ett framtida startdatum och där rabatten har tagits bort.