Kivra

Med den digitala brevlådan Kivra kan 5,5 miljoner svenskar ta emot brev digitalt från företag och myndigheter. När en faktura skickas får kunden aviseringar via Kivra-appen och även påminnelser via e-post. Fakturan kan enkelt betalas direkt i appen. Kivra erbjuder många fördelar då det är säkert, kostnadseffektivt, miljövänligt, och dessutom betalas i genomsnitt fem dagar före förfallodatum.
För att ta del av fakturan måste mottagaren identifiera sig med BankID vilket ökar tryggheten för er och er kund. Om fakturan inte kan levereras via Kivra, skrivs den ut och skickas till kunden med posten. Det är en mer kostnadseffektiv lösning jämfört med pappersfakturor och den digital leveransen eliminerar risken för att e-postfakturor i skräpposten eller pappersfakturor på villovägar.

Kombinera med e-faktura
Vår Kivra-lösning levereras i samarbete med vår partner 21grams. Detta innebär att man kan få ett automatiserat och effektivt faktureringsflöde där fakturan automatisk leveras på effektivast och billigast vis.

Följande tre nivåer är möjliga:
Enbart de kunder som uttryckligen önskat Kivra sätts till betalsätt Kivra. Om fakturan av någon anledning inte kan leverans via Kivra skrivs fakturan ut och postas till kund.

Alla med betalsätt Utskrift eller E-print sätts till betalsätt Kivra. 21grams kommer då att först pröva att leverera fakturan via Kivra. Om kunden inte är ansluten till Kivra skrivs fakturan ut och postas till kund.

Alla med betalsätt Utskrift, E-print eller E-faktura sätts till betalsätt E-faktura. 21grams kommer då att först pröva att leverera fakturan som e-faktura, därefter via Kivra och i tredje hand skrivs fakturan ut och postas till kund.

Kivra kostar 5,5 kr/faktura (startavgift 5 500 kr) och implementationen, som sköts helt av oss, tar normalt 2-3 arbetsdagar.