Kreditera faktura

Aktuell faktura markeras på sidan ”Fakturor”. Klicka sedan på symbolen ”Kreditera faktura” ( kreditera ) vid fakturan som ska krediteras. Välj eventuellt betaldatum i popuprutan samt om debet- och kreditfakturan ska sättas som betalda eller inte. Klicka sedan på ”Kreditera fakturor”.

Debetfakturan får då status ”Krediterad” och kreditfakturan hamnar på sidan ”Fakturering” → ”Att fakturera”, där den skapas genom att markera kreditfakturan och klicka på ”Skapa fakturor” ( skapa faktura ). Kreditfakturan syns därefter på sidan ”Fakturor”.

Notera – alternativet ”Sätt som betald (Debet och Kredit)” är förvalt vid kreditering. Detta innebär att såväl debetfakturan (ursprungsfakturan) samt kreditfakturan som skapas kommer att erhålla status ”Betald” och därmed bokföringsmässigt ta ut varandra på ett adekvat sätt!