Hur hanteras fakturor för en kund som gått i konkurs?

Fakturor för en kund som gått i konkurs bör bokföras mot ett kundförlust-konto. Skapa först detta konto på Mitt TimeWave->Verksamhet->Betalningskonto. Markera sedan de aktuella fakturorna som betalda och koppla dessa betalningar till kundförlustkontot.

Innehåller fakturan rut- eller rotavdrag är det dock bättre att kreditera fakturan i TimeWave och sedan bokföra den som en kundförlust.(Se Frågor och svar – Hur krediteras en faktura?)

För att enklast få fram den aktuella kundens alla fakturor, klicka på fliken ”Ekonomi” i kundkortet. Klicka därefter på länken ”Visa på sidan Fakturor” uppe till höger om fakturorna. Kryssa i de aktuella fakturorna och klicka på ”Sätt markerade fakturor som betalda (fakturerat belopp)” i symbolmenyn högst upp på sidan. Här väljs betalningskontot ”Kundförlust”, som skapats innan.